dilluns, 1 d’octubre del 2012

Treballs a classe GTIC

L’altre dia a classe de GTIC, en Jordi, ens va demanar una tasca sobre el Google Drive, un programa que desconeixia totalment.
El Google Drive és un programa que permet i facilita la tasca de treballar en grup. El programa ens permet intervenir i comunicar-nos amb els nostres companys de feina en el moment en que estem realitzant el treball. Per exemple: Dues persones treballen sobre un tema concret. Si aquestes persones estan connectades al Google Drive, poden compartir el mateix document i realitzar modificacions en el document, sense necessitat d’haver de duplicar o, fins i tot, triplicar documents ja que, gràcies a Google Drive podem treballar només amb un penjat a la xarxa.

A continuació, un vídeo sobre el Google Drive, que ens va ser mostrat pel professor abans de començar qualsevol activitat.






L’activitat que vam realitzar dins l’aula va consistir en:
1.       Crear i compartir un document de text.
2.       Crear una presentació, compartir-la i emprar-la com a eina de comunicació.
3.       Crear un formulari on-line

Crear i compartir un document de text
Entrant a Google Drive, a mà esquerra trobem l’apartat: “Crear” en vermell. Fent un clic a sobre s’obrirà una nova pantalla, on haureu d’escollir el tipus de document (a triar entre: Documento, Presentación, Hoja de Cálculo... entre d’altres).

Un cop tinguem el document obert i haguem escrit allò que creiem necessari compartir i incloure al treball, haurem de fer clic a “Compartir” (trobarem el botó mà dreta del document). Un cop haguem fet clic sobre el botó, ens apareixerà la següent imatge:

 Per a poder compartir-ho, dins l’apartat  “Añadir a personas” , haurem d’escriure el nom de les persones amb les que volem compartir el document. Un cop afegides les persones que treballaran amb nosaltres en el document, farem clic al botó blau: “Fin”, donant per enllestida la feina (de moment, ja que podrem fe rels canvis que considerem oportuns en el futur sobre aquest primer document creat.)




2. Crear una presentació, compartir-la i emprar-la com una eina de comunicació.


És ben senzill, ja que només hem de seguir el mateix procediment que per crear un document. Haurem de prémer sobre el botó ”Crear” i, a continuació, seleccionar l’opció “Presentación”.

Un cop realitzat aquest procés, només ens caldrà escollir el tipus diapositiva que volem i en qualsevol moment podem compartir la presentació amb els nostres companys de treball.






A continuació, us penjo la presentació que vam realitzar els meu grup de treball i jo, desitjant que us agradi.





                                   



3.Crear un formulari online

Una feina una mica més complicada però amb un resultat molt satisfactori és la creació de formularis online, ja que dóna la possibilitat de crear formularis i rebre respostes al moment.
Primerament, com en les anteriors feines, fem clic al botó “Crear”, escollint, aquests cop, l’opció “Formulario”. Ens apareixerà la següent pantalla: 



Un cop arribats a aquest punt, haurem de realitzar una pregunta i decidir quin tipus de resposta volem rebre: resposta en forma de paràgraf, resposta de tipus test... podent triar entre una sèrie d’opcions que trobem al desplegar l’opció.
Un cop tinguem plantejada la pregunta i escollit el tipus de resposta, cliquem al botó “OK” i, desprès, a la part superior dreta de la pantalla, sobre el botó “Full de càlcul”. Serem enviats directament a una pàgina d’Excel. 




Un cop dins d’aquest full de càlcul, podrem modificar el formulari (anant a l’apartat de formulari) i, si decidim no realitzar cap canvi, només haurem de compartir el formulari i publicar-ho, esperant respostes ràpides.
Si heu seguit tots aquests passos, així és com us hauria de quedar el formulari:
Aquí acaba la meva explicació sobre la tasca dins l’aula. Moltes gràcies per haver estat una estona llegint el meu blog i espero haver estat de gran ajuda!