dijous, 10 de gener del 2013

Tancament del blog

Arribat el dia que hem toca tancar el meu blog.
Ha estat un plaer penjar tot tipus d'informació que eh aprés després de l'activitat a classe del "què no sé"!
Acontinuació penjare la craella de la taxonomia de Bloom.

Fins aviat

dimecres, 9 de gener del 2013

Bon comunicador

Elsa Punset


www.google.com/elsapunset/imatges
Un dels treballs que hem hagut de fer a les hores de Gtic a estat escollir una o un bon comunicador i seguir-lo a través del seu Twitter i Facebook. La Elsa està llicenciada a lletres i filosofia per això té un programa a la televisió anomenat Redes, on treballa tot tipus de temes i en el que acostuma a tenir gran audiència.
A mesura que vam anar coneixent la nostra comunicadora vam poder veure que treballa molt tipus de temes però el que hem va cridar més l'antenció va ser el programa de l'adolescencia nos hace humanos, ja que tracta temes de l'adolescencia i com van treballar, l'escola que surt el vídeo,aquests   problemes.
Podría dir que des de que vaig començar a realitzar aquest eh conegut molt més aquesta persona i ma fet tenir un altre idea sobre la psicologia i com s'imparteix.
En aquest enllaç, deixo el blog que hem preparat sobre aquesta comunicadora.
Moltes gràcies i ens veiem a la seguent  entrada.


Mapes conceptuals


Acontinuació us presentare que són els mapes conceptuals explicats i treballas anteriorment en les classes de GTIC.
Què és el Cmpa tools?
És un programari multiplataforma de creació i edició de mapes conceptuals. Permet tant el treball local individual com a internet. Possibilita la navegació pels mapes realitzats i té una superfície senzilla i fàcil d’utilitzar.
Ara us penjaré el mapa que jo vaig realitzar amb aquest programa

Espero que us hagi agradat i us convidu a que utilitzeu aquest programa per a realitzar treballs

Glogster

Dins d’aquesta entrada us explicaré que és un glog i el glog que he creat jo.
Per començar explicaré amb una definició molt breu:
Glogster és una eina per a confeccionar pòsters multimèdia, i que té forces components de xarxa social ja que les persones que l'utilitzen no solament ho fan per confeccionar les seves creacions sinó també per convertir-les, reivindicar, denunciar, anunciar

A continuació us mostraré el meu poster glog! Espero que us hagi agradat i que utilitzeu molt aquesta plataforma, ja que és molt divertida d’utilitzar, molt innovadora i gratis, encara que t’hauràs de registrar previament.

Wikipedia




La Wiquipèdia és una enciclopèdia lliure escrita col·laborativament per Internet usant un programa lliure wiki anomenat MediaWiki. N'hi ha versions en més de 280 llengües, inclòs el català.

La Wikipedia està a l’abast de tothom. Cada persona pot escriure-hi en ella donar información i millorar información donada a la Wikipedia. Llavors hem de comentar que Wikipedia té una sèrie de normes que s’han de seguir, com per exemple la gramática, la forma d’escriure les coses, el llenguatge que s’utilitza i evitar conflictes o idealismes dins d’algun tema.

Llavors, afirmaré que la Wikipedia és una font d’informació fiable però amb la que s’ha d’anar molt al compte, ja que qualsevol persona pot escriure encara que en tingui un coneixement correcte o no. Hi ha una sèrie de treballadors que és dediquen a controlar aquestes entrades, però al ser un servidor que està per tot el món, ha de rebre milers i milers d’entrades i alguna d’elles és pot escapar.
És una de les eines més utilitzades durant tota la época d’estudi i amb la que més es treballa actualmente a totes les escoles.

La meva modificació a la vikipedia ha estat a l'apartat de Tordera on trobem esdeveniments, he ampliat una mica sobre el que podem trobar al mercat de tordera.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Tordera#Esdeveniments


Identitat i territori


L’esport com a forma de vida


Aquest va ser el nostre tema del treball d’identitat i territori. Ja fa molts dies, la meva companya Janira i jo vam fer la presentació del treball d’identitat i territori. El nostre tema va se principalment l’Esport, però a mesura que vam anar veient les nostres experiències viscudes amb l’esport, vam poder donar-nos compte que aquesta activitat física havia influït en nosaltres i amb les nostres actituds.
Amb la nostra exposició vam voler mostra com a nosaltres ens havia format i quadrat aquesta activitat a la nostre vida i utilitzant exemples d’altres exposicions mostrar com pot afecta i les diferents formes que  han afectat a  cadascun.
Esperem que us agradés la nostre exposició i que gaudiu de l’esport contínuament. 

Teoria de la taxonomía


Acontinuació  us faré una breu explicació de la taxonomía de Bloom.
Aquesta classificació parteix de la que Benjamin Bloom i altres col·laboradors (1956)  van fer per classificar les activitats educatives i que és coneix com taxonomia de Bloom. Una de les seves aportacions va ser que aquestes estaven graduades de més senzilles a més complexes
L’any 2000, aquesta taxonomia va ser modificada. En la següent imatge veurem els canvis que és van produir de l’any 1956 al 2000.


http://www.eduteka.org/TaxonomiaBloomCuadro.php3


Desprès, l'any 2008, es va proposar una nova revisió i és la que anomenem "Taxonomia de Bloom per a l'era Digital"

Els fluxogrames

Els fluxogrames són: son unes eines que s'utilitzen per representar procediments encaminats a resoldre una tasca. S’utilitzen principalment en la informática però avui en dia s'utilitza en molts diferents àmbits.

Com a futurs Mestres els utilitzarem per a dues situacions:

·         Per planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional
·         Com a eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, destriar la informació essencial de l'accessòria, definició d'ordres i instruccions, compliment de normes i estructures,...






Acontinuació us penjaré un tutorial de com utilitzar aquest programa. Espero us hagi agradat.


Creative commons


En aquesta entrada hem dedicaré a explicar què és el creative commons i el llistat de les llicencies..
Què és?
Creative Commons (CC) és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius
Aquest espai web us ofereix escollir o unir les condicions de la llista següent. Hi ha un total de sis llicències Creative Commons per a escollir:

Llistat de les llicencies

          Reconeixement (Attribution): En qualsevol explotació de l'obra autoritzada per la llicència caldrà reconèixer l'autoria.
          No Comercial (Non commercial): L'explotació de l'obra queda limitada a usos no comercials.
Sense Obres Derivades (No Derivate Works): L'autorització per explotar l'obra no inclou la transformació per crear una obra derivada.
Compartir Igual (Share alike): L'explotació autoritzada inclou la creació d'obres derivades sempre que mantinguin la mateixa llicència en ser divulgades.

Amb aquestes quatre condicions combinades es poden generar les sis llicències que podeu triar:

Reconeixement (by): Es permet qualsevol explotació de l'obra, incloent-hi una finalitat comercial, així com la creació d'obres derivades, la distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.



Reconeixement - NoComercial (by-nc): Es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.



Reconeixement - NoComercial - CompartirIgual (by-nc-sa):No es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.



Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.



Reconeixement - CompartirIgual (by-sa): Es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.



Reconeixement - SenseObraDerivada (by-nd): Es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.



http://cat.creativecommons.org/llicencia/
http://creativecommons.org/choose/ 

Metafores de Charles Crook


A l'assignatura de Gestió i Tic hem pogut observar les 4 metàfores de Charles Crook en relació a quatre maneres d'utilitzar l'ordinador a l'aula:
La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor

En aquesta metàfora es fa referència al programari que reprodueix el model tradicional d'ensenyament-aprenentatge. L'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge realitzat per l'estudiant.

iniciació (docent) - resposta (alumne) - avaluació (professor)

Programes per aquesta metàfora:
- JCLIC.

La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne


El propi alumne es planteja un problema i a partir de l'assaig i l'error va descobrint diverses formes de solucionar un mateix problema.


Programes per aquesta metáfora:

-SCRATCH

La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador


Són aquells programes amb una sèrie d'activitats en els quals l'alumne aprèn i desenvolupa la seva intel·ligència a partir de l'experimentació.


Programes per aquesta metáfora:


-Crayon phsysics


Metàfora de la caixa d'eines: ordinador com a eina de treball.


Són aquells programes que serveixen per pintar, redactar textos, dibuixar, etc. Alguns exemples en relació a aquesta caixa d'eines trobaríem els programes que ja coneixem tots com poden ser el Paint, l'OpenOffice o el Word, etc.

Prezi

www.google.com/prezi/imatges

En aquesta entrada us parlaré del Prezi i de les seves funcions.

-Què és el Prezi?
El Prezi és un un programa de presentacions per explorar i compartir idees sobre un llenç virtual basada en la informàtica en núvol. Prezi es distingeix per la seva interfície d'usuari amb zoom, que permet als usuaris disposar d'una visió més apropada o més allunyada de la zona de la presentació. Prezi permet als usuaris visualitzar i navegar a través de la informació dins d'un espai 2,5D.

Principalment, el Prezi ens ajudarà a poder realitzar exposicions de treball amb un format diferent a powerpoint i vídeos. És un suport tècnic molt creatiu i no gaire dificil de treballar.

Espero que us agradi! ens veiem a la seguent entrada!!

Windows Movimaker

És un programa que et permet capturar vídeos des de una cámara, ordenar archius de pel•lícules, inserir títols, crèdits, efectes, importar imatges i musica. Llavors podríem dir que aquest programa ens ajudarà a la nostre creació de pel•lícules i vídeos educatius. Podríem dir que hi ha dos formes de realitzar vídeos:
• Un seguit d’imatges que poden sortir aleatoriament o ordenades segons els gust del creador.
• Un video o talls de videos relitzats pel creador amb un sentit o sense per intentar aconseguir un video al gust de la persona.



Acontinuació penjaré un video que vam realitzar durant la sessió de Gtic i vam haver de penjar-ho al “youtube”.


Espero haver estat de gran ajuda fins un altre.