dimarts, 25 de setembre del 2012

Com pujar videos al blog?


Com vaig comentar a la primera entrada d’aquest blog, la meva finalitat amb la creació d’aquest és compartir tota allò que vaig aprenent a través de l’assistència a classe o mitjançant la meva pròpia recerca.
Quan en Jordi (els nostre professor) ens va demanar que pengéssim un vídeo al blog no em va semblar una tasca complicada, però, a l’hora de la veritat, m’he adonat de les mancances que pateixo per a realitzar aquesta “senzilla” tasca.
Com podreu observar, finalment, he pogut penjar-ho (mitjançant la consulta d’un tutorial), i per aquesta raó, vull compartir la informació que m’ha facilitat la feina. A partir d’imatges, espero facilitar-vos la tasca també a vosaltres. 

PAS 1: 



Quan tingueu el vídeo a la pagina haureu  de clicar a “embedir” (subratllat a la imatge) . Apareixerà un codi, que és el que necessitareu per a penjar el vídeo. La web no us deixarà copiar-ho amb el botó dret del ratolí, però us dona l’opció de clicar a “copiar”.  

PAS 2:

Obriu el Blog i creeu una nova entrada.

Haureu de clicar el botó “HTML”, que us dirigirà a una nova pàgina molt semblant a la d’una nova entrada. Un cop us torbeu a la nova pàgina, haureu de prémer al teclat “Ctrl + V” per tal d’enganxar el codi del vídeo que abans heu copiat.


PAS 3:

Quan ja tingueu el codi del vídeo escrit en l’apartar HTML, torneu a clicar “redactar” i podreu redactar el text  que vulgueu referint-vos al vídeo. No tingueu por, el codi no es perdrà. Quan acabeu el escrit, publiqueu la nova entrada i, quan visualitzeu el Blog, hi trobareu el vídeo amb l’escrit al respecte.

Espero haver estat d’ajuda.
Ens veiem aviat amb mes informació.

PD:  La idea de l’estructura de com explicar-ho, l’he tret d’un altre Blog que he trobat fent la recerca. Us penjo aquí l’enllaç per a si voleu fer-hi una ullada a l’altre Blog i complementar la informació que he penjat.

Victor.






Edu 3.cat


edu3.catÉs una web dirigida directament als estudiants en busca de respostes, estructurada a partir dels temes que s’hi tracten, que coincideixen amb les assignatures que s’imparteixen durant tota la Primària i la Secundària: Ciències Naturals, Socials, Educació Artística, Educació Física, Llengües i literatura, Matemàtiques, Tecnologia  i Tutoria.
Dins d’aquests grans blocs, trobem diferents apartats més acotats dins la matèria, que faciliten una recerca molt més clara, ràpida i directa.
Pot passar que no tinguem la certesa sobre en quin apartat podem trobar  la informació que necessitem. En aquests casos, acudirem a l’apartat “recerca”, que ens durà (mitjançant la introducció d’un terme o paraula) al bloc temàtic adequat.

Aquí us deixo el enllaç: http://www.edu3.cat/

Què són les webquest?



A continuació, us penjo un vídeo sobre l'escola CEIP Gras i Soler d'Esplugues del Llobregat, treballant una webquest de les constel·lacions.

Edu3.cat


Què és una webquest?


La webquest és una nova forma d’ensenyament i aprenentatge que consisteix en el següent: El professor planteja un tema als alumnes i aquests hauran de buscar informació al respecte fent servir Internet.  
Llavors, estem parlant d’un sistema que demana als alumnes:
  •         Analitzar la informació que trobin
  •         Sintetitzar totes les respostes que han trobat
  •         Comprendre tota la informació prèviament trobada i sintetitzada
  •        Transformar  la informació cercada en una opinió personal, mitjançant la creació d’una síntesi pròpia i la valoració del treball (ja sigui en grup o individualment)

Per tant, és un tipus de treball molt més complet que altres tipus de sistema d’ensenyament i aprenentatge. Per què? Perquè no proporciona a l’alumne un suport clar (com podria ser una explicació del professor o un llibre), sinó que li demana que busqui a l’amplíssim món d’Internet totes les respostes sobre el tema i, a més, seleccioni aquella que considerin correcta.
Considero que és el que podríem denominar “un tipus de treball del S. XXI” ja que, no fa gaire, era impensable que una escola pogués tenir un suport tecnològic tant gran com es necessita per a poder dur a terme una webquest.

diumenge, 23 de setembre del 2012

Aquí comença tot

Hola a tots! 

Em dic Victor i tinc 22 anys. Aquest any, després d'haver cursat el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Educació Infantil, m'he decidit a donar un pas més en la meva formació com a educador i he començat el Grau d'Educació Infantil a l'Universitat Blanquerna. 

Un cop fetes les presentacions, m'agradaria reflexionar sobre el títol del meu blog. Com tots sabem, després de la presentació de l'assignatura, es va obrir un fòrum al Blink on cadascú havia de respondre la pregunta: QUÈ NO SÉ. Aquesta qüestió em va dur a pensar en totes les coses que em queden per aprendre, ja siguin totalment noves o afegits a aquelles que ja conec.

Precisament per això, començo aquest blog amb il·lusió i dues finalitats: aprendre i compartir els coneixements adquirits a GTIC, ja provinguin de les explicacions de classe, com de la meva pròpia recerca. 

Espero que aquest blog em permeti aprendre moltes coses i, alhora, em permeti ajudar a gent que es trobi perduda en el món de les GTIC. 

Sigueu benvinguts i benvingudes!