dimarts, 25 de setembre del 2012

Què són les webquest?



A continuació, us penjo un vídeo sobre l'escola CEIP Gras i Soler d'Esplugues del Llobregat, treballant una webquest de les constel·lacions.

Edu3.cat


Què és una webquest?


La webquest és una nova forma d’ensenyament i aprenentatge que consisteix en el següent: El professor planteja un tema als alumnes i aquests hauran de buscar informació al respecte fent servir Internet.  
Llavors, estem parlant d’un sistema que demana als alumnes:
  •         Analitzar la informació que trobin
  •         Sintetitzar totes les respostes que han trobat
  •         Comprendre tota la informació prèviament trobada i sintetitzada
  •        Transformar  la informació cercada en una opinió personal, mitjançant la creació d’una síntesi pròpia i la valoració del treball (ja sigui en grup o individualment)

Per tant, és un tipus de treball molt més complet que altres tipus de sistema d’ensenyament i aprenentatge. Per què? Perquè no proporciona a l’alumne un suport clar (com podria ser una explicació del professor o un llibre), sinó que li demana que busqui a l’amplíssim món d’Internet totes les respostes sobre el tema i, a més, seleccioni aquella que considerin correcta.
Considero que és el que podríem denominar “un tipus de treball del S. XXI” ja que, no fa gaire, era impensable que una escola pogués tenir un suport tecnològic tant gran com es necessita per a poder dur a terme una webquest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada