dimecres, 7 de novembre del 2012

Plàstica

Avui la professora de plàstica en ha deixat ser creatius i crear la nostre pròpia obra d’art.
Aquí us vull deixar la meva! Espero que us agradi!






dimarts, 6 de novembre del 2012

Delicious

Hola a tots!!

Avui us explicaré què és el Delicious

Segons la definició que ens ofereix la Viquipèdia:

És un servei de gestió d’adreces d’interès social a través del web. Permet guardar i recuperar  a la xarxa les adreces d’interès, que anteriorment s’emmagatzemaven des del navegador localment a l’ordinador, de manera que són consultables en línea i no només localment.


Aquest programa ens serà molt útil, ja que si acostumem molt a mirar més d’una web, ens ajudarà a tenir tots els enllaços dins d’una  i en tot cas, qui vulgui, les pot tenir també presents dins del seu propi bloc.

En el cas de que algu vulgui penjar el Delicious al seu bloc s'ha de fer així:


Aneu al vostre bloc i afegiu un gadget nou.

Un cop tingueu obert el gadget, poseu títol i, a continuació, el següent codi:

<script type="text/javascript"
src="http://del.icio.us/feeds/js/vikmeda1234?tags;
extended;count=10;title=my%20del.icio.us;
bullet=%C2%BB;icon;sort=alpha"></script>

Un cop tingueu aquest codi introduït, esborreu “vikmeda1234”(que és el meu compte d’usuari del Delicious i poseu el vostre. Llavors us sortirà el Delicious directament al blog amb les webs que tingueu afegides dins del Delicious.

Espero haver estat de gran ajuda! 


Un salut!

Les Wikis

Avui us explicaré com crear una Wiki i quines funcions té.

Per començar, explicaré que ès una wiki:

Una Wiki és un lloc web on poden estar adjuntades diferents persones, que poden editar, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d’aquesta pàgina web. Una de les més famoses es la Wikipedia i en català la Viquipèdia.

A simple vista podríem dir que és molt semblant a un Google Drive (explicat en una entrada anterior), però la diferencia és que a les Wikis els canvis es realitzen d’un en un, les aportacions no es realitzen a l’instant, en canvi, al Drive es pot fer instantàniament quan tots estan connectats alhora. Llavors, podríem dir que els Wikis són útils per fer una presentació d’un tema i que es pot anar modificant amb les aportacions dels convidats i el Google Drive es pot utilitzar per a fer un treball en grup en el que les aportacions han de ser immediates.

Com crear una Wikis?

El programa que utilitzaré per crear el Wiki és Wikispace(enllaç).
     Primer de tot, entrar a la pàgina web i fer clic on posa: “Universidades” ( el botó verd ).



     Un cop haguem entrat a “Universitats”, a dalt a mà dreta, ens anirem on posa “Eres estudiante? Por aquí“.

Quan ja som dins, trobem dues opcions: crear una Wiki o buscar una creada i unir-nos. Nosaltres escollim “crear una nova Wiki”


 Un cop estem registrats dins a la web, aquesta, ens anirà indicant quines són les tasques que podem anar realitzant, proposant d’aquesta manera nous continguts que podem posar a la nostre Wiki.



Per finalitzar, us penjaré una presentació sobre les diferències entre un Bloc i una Wiki.



                            

Música

Avui a classe de Música hem treballat un article sobre les veus amb problemes. M’han semblat molt interessants un seguit de punts que s’han de tenir en compte per tenir cura de la nostre veu. 

-Evitar el soroll ambient.

-No parlar per damunt de les nostres possibilitats.

-Utilitzar bé els recursos vocals; Ex: no parlar esgotant tot l’aire dels pulmons.

-No fumar.

-Mantenir una bona hidratació.

-Dormir prou i evitar els crits i les tensions psicològiques.

-Evitar la raspera i la tos.

-Parlar poc en cas de laringitis.

-Bona salut en general, exercici i alimentació equilibrada.

-Anar a l’otorinolaringòleg, quan patim una alteració de la veu amb una durada superior a 15 dies.

Són  petits consells que si tenim la voluntat de seguir, ens poden donar molta tranquilitat en un futur.

Tingueu cura de la vostra veu!!!! 

diumenge, 4 de novembre del 2012

Paraules Tècniques

A continuació, us penjaré un seguit de paraules tècniques que ens hem pogut trobar al llibre “Usos educatius dels Blogs. Recursos, orientacions i exeperiències per a docents” amb les seves definicions corresponents.

Paraules tècniques: 

Bloc: És un diari interactiu personal a Internet. Un bloc està dissenyat com un diari, l’usuari pot anar escrivint entrades i pot rebre comentaris de la gent de la blogosfera.

Plataforma blogger: És un servei per crear blocs a la xarxa sense haver de baixar cap programa ni instal·lar cap programa al servidor.

RSS: És una nova eina que s'utilitza per agilitzar la navegació. Quan tu segueixes diferents webs, has d’anar obrint totes aquestes una per una. El RSS el que fa és que rebis tots tipus de noticies noves que surten dins aquests llocs web al teu propi bloc, així fent molt mes ràpida la cerca de noticies noves o entrades d’altres blocs.

Delicious: És un servei de gestió d’adreces d’interés social a través del web. Permet guardar i recuperar adreces d’interés. També facilita la ordenació d’aquestes a través d’etiquetes, així facilitant i agilitzant  la tasca.

Blogroll o llista de blocs: És un menú que ens mostra un llista d’enllaços que l’autor o autors d’un bloc recomanen i que destaquen per la relació que tenen amb la temàtica del bloc o per altres elements que vulguin remarcar.

Comentari: Els comentaris són l’eina que té l’autor de bloc per a poder interactuar amb els seus lectors i que l’ajuden a crear nous coneixements. Dins del bloc, pots decidir rebre només comentaris de gent coneguda o bé tothom, permeten comentaris anònims.

Enllaç permanent:  Cada article o entrada té una pàgina independent amb la direcció específica per poder enllaçar-la i recuperar-la fàcilment sense que el pas del temps. Normalment, la direcció del enllaç permanent inclou la data en què es va publicar i el títol.

Etiquetes i categories: Són els elements que faciliten l’organització i identificació dels continguts.

Ping: És el sistema que s’utilitza per difondre els nostres articles.

Post: Article o entrada, el cos de contingut que forma el blog.

Retroenllaç:  Quan un blog es fa referència a un article o entrada publicat en un altre blog, es crea una relació entre aquests blogs de tal manera que es pot visualitzar quins blogs enllacen directament a un article concret

dissabte, 3 de novembre del 2012

Analitzar Blocs Educatius




Avui dedicaré la meva entrada a l’anàlisi d’un bloc educatiu: Arran de Pupitre, que ofereix reflexions, comentaris i eines des de la perspectiva de l’experiència del seu creador, Ramon Barlam Aspachs, un educador amb vint anys d’experiència en el camp de l’educació i les TIC.

Un dels aspectes que m’ha dut a escollir aquest bloc és la implicació que mostra l’autor, reflexada, per exemple, en el fet de que dedica el bloc a un ex-alumne que va perdre la vida i al que troba a faltar.

L’autor del bloc l’utilitza per a compartir experiències personals viscudes a l’institut on imparteix classes a adolescents, reflexions sobre la seva feina i crítiques als canvis que està patint el nostre sistema educatiu actualment. Per a tot això, utilitza bàsicament entrades amb força text tot i que acompanyades amb imatges, presentacions i vídeos.

Es tracta d’un bloc individual on el creador és l’únic administrador dels posts, per tant en Ramon Barlam Aspachs és l’única persona que afegeix al bloc nous continguts. Tot i així, cal dir que  convida a la participació d’altres membres de la blogosfera, a través de comentaris, molt populars entre els seus seguidors, aspecte que dona més vida al bloc. El creador utilitza els comentaris com a eina per a comunicar-se amb els seus seguidors (professors, amics, professionals del sector educatiu...) i conèixer les seves opinions sobre els posts publicats.

El bloc s’organitza cronològicament: Dins de cada mes, trobem els títols de les entrades publicades durant aquell període de temps, sense que existeixi cap altre tipus d’estructura o classificació (etiquetes...)

La plataforma utilitzada en aquest bloc és la ja coneguda per tots nosaltres: Blogger.

Pel que fa a les competències treballades des del bloc, al no ser un espai dirigit als alumnes, no es dedica a la publicació d’exercicis, activitats, continguts didàctics... Sinó que publica les experiències viscudes com a professor  (reflexions sobre el darrer dia de classe, consells per a començar el nou curs motivat, etc).