dimarts, 6 de novembre del 2012

Les Wikis

Avui us explicaré com crear una Wiki i quines funcions té.

Per començar, explicaré que ès una wiki:

Una Wiki és un lloc web on poden estar adjuntades diferents persones, que poden editar, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d’aquesta pàgina web. Una de les més famoses es la Wikipedia i en català la Viquipèdia.

A simple vista podríem dir que és molt semblant a un Google Drive (explicat en una entrada anterior), però la diferencia és que a les Wikis els canvis es realitzen d’un en un, les aportacions no es realitzen a l’instant, en canvi, al Drive es pot fer instantàniament quan tots estan connectats alhora. Llavors, podríem dir que els Wikis són útils per fer una presentació d’un tema i que es pot anar modificant amb les aportacions dels convidats i el Google Drive es pot utilitzar per a fer un treball en grup en el que les aportacions han de ser immediates.

Com crear una Wikis?

El programa que utilitzaré per crear el Wiki és Wikispace(enllaç).
     Primer de tot, entrar a la pàgina web i fer clic on posa: “Universidades” ( el botó verd ).



     Un cop haguem entrat a “Universitats”, a dalt a mà dreta, ens anirem on posa “Eres estudiante? Por aquí“.

Quan ja som dins, trobem dues opcions: crear una Wiki o buscar una creada i unir-nos. Nosaltres escollim “crear una nova Wiki”


 Un cop estem registrats dins a la web, aquesta, ens anirà indicant quines són les tasques que podem anar realitzant, proposant d’aquesta manera nous continguts que podem posar a la nostre Wiki.



Per finalitzar, us penjaré una presentació sobre les diferències entre un Bloc i una Wiki.



                            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada