diumenge, 4 de novembre del 2012

Paraules Tècniques

A continuació, us penjaré un seguit de paraules tècniques que ens hem pogut trobar al llibre “Usos educatius dels Blogs. Recursos, orientacions i exeperiències per a docents” amb les seves definicions corresponents.

Paraules tècniques: 

Bloc: És un diari interactiu personal a Internet. Un bloc està dissenyat com un diari, l’usuari pot anar escrivint entrades i pot rebre comentaris de la gent de la blogosfera.

Plataforma blogger: És un servei per crear blocs a la xarxa sense haver de baixar cap programa ni instal·lar cap programa al servidor.

RSS: És una nova eina que s'utilitza per agilitzar la navegació. Quan tu segueixes diferents webs, has d’anar obrint totes aquestes una per una. El RSS el que fa és que rebis tots tipus de noticies noves que surten dins aquests llocs web al teu propi bloc, així fent molt mes ràpida la cerca de noticies noves o entrades d’altres blocs.

Delicious: És un servei de gestió d’adreces d’interés social a través del web. Permet guardar i recuperar adreces d’interés. També facilita la ordenació d’aquestes a través d’etiquetes, així facilitant i agilitzant  la tasca.

Blogroll o llista de blocs: És un menú que ens mostra un llista d’enllaços que l’autor o autors d’un bloc recomanen i que destaquen per la relació que tenen amb la temàtica del bloc o per altres elements que vulguin remarcar.

Comentari: Els comentaris són l’eina que té l’autor de bloc per a poder interactuar amb els seus lectors i que l’ajuden a crear nous coneixements. Dins del bloc, pots decidir rebre només comentaris de gent coneguda o bé tothom, permeten comentaris anònims.

Enllaç permanent:  Cada article o entrada té una pàgina independent amb la direcció específica per poder enllaçar-la i recuperar-la fàcilment sense que el pas del temps. Normalment, la direcció del enllaç permanent inclou la data en què es va publicar i el títol.

Etiquetes i categories: Són els elements que faciliten l’organització i identificació dels continguts.

Ping: És el sistema que s’utilitza per difondre els nostres articles.

Post: Article o entrada, el cos de contingut que forma el blog.

Retroenllaç:  Quan un blog es fa referència a un article o entrada publicat en un altre blog, es crea una relació entre aquests blogs de tal manera que es pot visualitzar quins blogs enllacen directament a un article concret

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada