dissabte, 3 de novembre del 2012

Analitzar Blocs Educatius




Avui dedicaré la meva entrada a l’anàlisi d’un bloc educatiu: Arran de Pupitre, que ofereix reflexions, comentaris i eines des de la perspectiva de l’experiència del seu creador, Ramon Barlam Aspachs, un educador amb vint anys d’experiència en el camp de l’educació i les TIC.

Un dels aspectes que m’ha dut a escollir aquest bloc és la implicació que mostra l’autor, reflexada, per exemple, en el fet de que dedica el bloc a un ex-alumne que va perdre la vida i al que troba a faltar.

L’autor del bloc l’utilitza per a compartir experiències personals viscudes a l’institut on imparteix classes a adolescents, reflexions sobre la seva feina i crítiques als canvis que està patint el nostre sistema educatiu actualment. Per a tot això, utilitza bàsicament entrades amb força text tot i que acompanyades amb imatges, presentacions i vídeos.

Es tracta d’un bloc individual on el creador és l’únic administrador dels posts, per tant en Ramon Barlam Aspachs és l’única persona que afegeix al bloc nous continguts. Tot i així, cal dir que  convida a la participació d’altres membres de la blogosfera, a través de comentaris, molt populars entre els seus seguidors, aspecte que dona més vida al bloc. El creador utilitza els comentaris com a eina per a comunicar-se amb els seus seguidors (professors, amics, professionals del sector educatiu...) i conèixer les seves opinions sobre els posts publicats.

El bloc s’organitza cronològicament: Dins de cada mes, trobem els títols de les entrades publicades durant aquell període de temps, sense que existeixi cap altre tipus d’estructura o classificació (etiquetes...)

La plataforma utilitzada en aquest bloc és la ja coneguda per tots nosaltres: Blogger.

Pel que fa a les competències treballades des del bloc, al no ser un espai dirigit als alumnes, no es dedica a la publicació d’exercicis, activitats, continguts didàctics... Sinó que publica les experiències viscudes com a professor  (reflexions sobre el darrer dia de classe, consells per a començar el nou curs motivat, etc). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada