dimecres, 7 de novembre del 2012

Plàstica

Avui la professora de plàstica en ha deixat ser creatius i crear la nostre pròpia obra d’art.
Aquí us vull deixar la meva! Espero que us agradi!






dimarts, 6 de novembre del 2012

Delicious

Hola a tots!!

Avui us explicaré què és el Delicious

Segons la definició que ens ofereix la Viquipèdia:

És un servei de gestió d’adreces d’interès social a través del web. Permet guardar i recuperar  a la xarxa les adreces d’interès, que anteriorment s’emmagatzemaven des del navegador localment a l’ordinador, de manera que són consultables en línea i no només localment.


Aquest programa ens serà molt útil, ja que si acostumem molt a mirar més d’una web, ens ajudarà a tenir tots els enllaços dins d’una  i en tot cas, qui vulgui, les pot tenir també presents dins del seu propi bloc.

En el cas de que algu vulgui penjar el Delicious al seu bloc s'ha de fer així:


Aneu al vostre bloc i afegiu un gadget nou.

Un cop tingueu obert el gadget, poseu títol i, a continuació, el següent codi:

<script type="text/javascript"
src="http://del.icio.us/feeds/js/vikmeda1234?tags;
extended;count=10;title=my%20del.icio.us;
bullet=%C2%BB;icon;sort=alpha"></script>

Un cop tingueu aquest codi introduït, esborreu “vikmeda1234”(que és el meu compte d’usuari del Delicious i poseu el vostre. Llavors us sortirà el Delicious directament al blog amb les webs que tingueu afegides dins del Delicious.

Espero haver estat de gran ajuda! 


Un salut!

Les Wikis

Avui us explicaré com crear una Wiki i quines funcions té.

Per començar, explicaré que ès una wiki:

Una Wiki és un lloc web on poden estar adjuntades diferents persones, que poden editar, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d’aquesta pàgina web. Una de les més famoses es la Wikipedia i en català la Viquipèdia.

A simple vista podríem dir que és molt semblant a un Google Drive (explicat en una entrada anterior), però la diferencia és que a les Wikis els canvis es realitzen d’un en un, les aportacions no es realitzen a l’instant, en canvi, al Drive es pot fer instantàniament quan tots estan connectats alhora. Llavors, podríem dir que els Wikis són útils per fer una presentació d’un tema i que es pot anar modificant amb les aportacions dels convidats i el Google Drive es pot utilitzar per a fer un treball en grup en el que les aportacions han de ser immediates.

Com crear una Wikis?

El programa que utilitzaré per crear el Wiki és Wikispace(enllaç).
     Primer de tot, entrar a la pàgina web i fer clic on posa: “Universidades” ( el botó verd ).



     Un cop haguem entrat a “Universitats”, a dalt a mà dreta, ens anirem on posa “Eres estudiante? Por aquí“.

Quan ja som dins, trobem dues opcions: crear una Wiki o buscar una creada i unir-nos. Nosaltres escollim “crear una nova Wiki”


 Un cop estem registrats dins a la web, aquesta, ens anirà indicant quines són les tasques que podem anar realitzant, proposant d’aquesta manera nous continguts que podem posar a la nostre Wiki.



Per finalitzar, us penjaré una presentació sobre les diferències entre un Bloc i una Wiki.



                            

Música

Avui a classe de Música hem treballat un article sobre les veus amb problemes. M’han semblat molt interessants un seguit de punts que s’han de tenir en compte per tenir cura de la nostre veu. 

-Evitar el soroll ambient.

-No parlar per damunt de les nostres possibilitats.

-Utilitzar bé els recursos vocals; Ex: no parlar esgotant tot l’aire dels pulmons.

-No fumar.

-Mantenir una bona hidratació.

-Dormir prou i evitar els crits i les tensions psicològiques.

-Evitar la raspera i la tos.

-Parlar poc en cas de laringitis.

-Bona salut en general, exercici i alimentació equilibrada.

-Anar a l’otorinolaringòleg, quan patim una alteració de la veu amb una durada superior a 15 dies.

Són  petits consells que si tenim la voluntat de seguir, ens poden donar molta tranquilitat en un futur.

Tingueu cura de la vostra veu!!!! 

diumenge, 4 de novembre del 2012

Paraules Tècniques

A continuació, us penjaré un seguit de paraules tècniques que ens hem pogut trobar al llibre “Usos educatius dels Blogs. Recursos, orientacions i exeperiències per a docents” amb les seves definicions corresponents.

Paraules tècniques: 

Bloc: És un diari interactiu personal a Internet. Un bloc està dissenyat com un diari, l’usuari pot anar escrivint entrades i pot rebre comentaris de la gent de la blogosfera.

Plataforma blogger: És un servei per crear blocs a la xarxa sense haver de baixar cap programa ni instal·lar cap programa al servidor.

RSS: És una nova eina que s'utilitza per agilitzar la navegació. Quan tu segueixes diferents webs, has d’anar obrint totes aquestes una per una. El RSS el que fa és que rebis tots tipus de noticies noves que surten dins aquests llocs web al teu propi bloc, així fent molt mes ràpida la cerca de noticies noves o entrades d’altres blocs.

Delicious: És un servei de gestió d’adreces d’interés social a través del web. Permet guardar i recuperar adreces d’interés. També facilita la ordenació d’aquestes a través d’etiquetes, així facilitant i agilitzant  la tasca.

Blogroll o llista de blocs: És un menú que ens mostra un llista d’enllaços que l’autor o autors d’un bloc recomanen i que destaquen per la relació que tenen amb la temàtica del bloc o per altres elements que vulguin remarcar.

Comentari: Els comentaris són l’eina que té l’autor de bloc per a poder interactuar amb els seus lectors i que l’ajuden a crear nous coneixements. Dins del bloc, pots decidir rebre només comentaris de gent coneguda o bé tothom, permeten comentaris anònims.

Enllaç permanent:  Cada article o entrada té una pàgina independent amb la direcció específica per poder enllaçar-la i recuperar-la fàcilment sense que el pas del temps. Normalment, la direcció del enllaç permanent inclou la data en què es va publicar i el títol.

Etiquetes i categories: Són els elements que faciliten l’organització i identificació dels continguts.

Ping: És el sistema que s’utilitza per difondre els nostres articles.

Post: Article o entrada, el cos de contingut que forma el blog.

Retroenllaç:  Quan un blog es fa referència a un article o entrada publicat en un altre blog, es crea una relació entre aquests blogs de tal manera que es pot visualitzar quins blogs enllacen directament a un article concret

dissabte, 3 de novembre del 2012

Analitzar Blocs Educatius




Avui dedicaré la meva entrada a l’anàlisi d’un bloc educatiu: Arran de Pupitre, que ofereix reflexions, comentaris i eines des de la perspectiva de l’experiència del seu creador, Ramon Barlam Aspachs, un educador amb vint anys d’experiència en el camp de l’educació i les TIC.

Un dels aspectes que m’ha dut a escollir aquest bloc és la implicació que mostra l’autor, reflexada, per exemple, en el fet de que dedica el bloc a un ex-alumne que va perdre la vida i al que troba a faltar.

L’autor del bloc l’utilitza per a compartir experiències personals viscudes a l’institut on imparteix classes a adolescents, reflexions sobre la seva feina i crítiques als canvis que està patint el nostre sistema educatiu actualment. Per a tot això, utilitza bàsicament entrades amb força text tot i que acompanyades amb imatges, presentacions i vídeos.

Es tracta d’un bloc individual on el creador és l’únic administrador dels posts, per tant en Ramon Barlam Aspachs és l’única persona que afegeix al bloc nous continguts. Tot i així, cal dir que  convida a la participació d’altres membres de la blogosfera, a través de comentaris, molt populars entre els seus seguidors, aspecte que dona més vida al bloc. El creador utilitza els comentaris com a eina per a comunicar-se amb els seus seguidors (professors, amics, professionals del sector educatiu...) i conèixer les seves opinions sobre els posts publicats.

El bloc s’organitza cronològicament: Dins de cada mes, trobem els títols de les entrades publicades durant aquell període de temps, sense que existeixi cap altre tipus d’estructura o classificació (etiquetes...)

La plataforma utilitzada en aquest bloc és la ja coneguda per tots nosaltres: Blogger.

Pel que fa a les competències treballades des del bloc, al no ser un espai dirigit als alumnes, no es dedica a la publicació d’exercicis, activitats, continguts didàctics... Sinó que publica les experiències viscudes com a professor  (reflexions sobre el darrer dia de classe, consells per a començar el nou curs motivat, etc). 

dilluns, 1 d’octubre del 2012

Treballs a classe GTIC

L’altre dia a classe de GTIC, en Jordi, ens va demanar una tasca sobre el Google Drive, un programa que desconeixia totalment.
El Google Drive és un programa que permet i facilita la tasca de treballar en grup. El programa ens permet intervenir i comunicar-nos amb els nostres companys de feina en el moment en que estem realitzant el treball. Per exemple: Dues persones treballen sobre un tema concret. Si aquestes persones estan connectades al Google Drive, poden compartir el mateix document i realitzar modificacions en el document, sense necessitat d’haver de duplicar o, fins i tot, triplicar documents ja que, gràcies a Google Drive podem treballar només amb un penjat a la xarxa.

A continuació, un vídeo sobre el Google Drive, que ens va ser mostrat pel professor abans de començar qualsevol activitat.






L’activitat que vam realitzar dins l’aula va consistir en:
1.       Crear i compartir un document de text.
2.       Crear una presentació, compartir-la i emprar-la com a eina de comunicació.
3.       Crear un formulari on-line

Crear i compartir un document de text
Entrant a Google Drive, a mà esquerra trobem l’apartat: “Crear” en vermell. Fent un clic a sobre s’obrirà una nova pantalla, on haureu d’escollir el tipus de document (a triar entre: Documento, Presentación, Hoja de Cálculo... entre d’altres).

Un cop tinguem el document obert i haguem escrit allò que creiem necessari compartir i incloure al treball, haurem de fer clic a “Compartir” (trobarem el botó mà dreta del document). Un cop haguem fet clic sobre el botó, ens apareixerà la següent imatge:

 Per a poder compartir-ho, dins l’apartat  “Añadir a personas” , haurem d’escriure el nom de les persones amb les que volem compartir el document. Un cop afegides les persones que treballaran amb nosaltres en el document, farem clic al botó blau: “Fin”, donant per enllestida la feina (de moment, ja que podrem fe rels canvis que considerem oportuns en el futur sobre aquest primer document creat.)




2. Crear una presentació, compartir-la i emprar-la com una eina de comunicació.


És ben senzill, ja que només hem de seguir el mateix procediment que per crear un document. Haurem de prémer sobre el botó ”Crear” i, a continuació, seleccionar l’opció “Presentación”.

Un cop realitzat aquest procés, només ens caldrà escollir el tipus diapositiva que volem i en qualsevol moment podem compartir la presentació amb els nostres companys de treball.






A continuació, us penjo la presentació que vam realitzar els meu grup de treball i jo, desitjant que us agradi.





                                   



3.Crear un formulari online

Una feina una mica més complicada però amb un resultat molt satisfactori és la creació de formularis online, ja que dóna la possibilitat de crear formularis i rebre respostes al moment.
Primerament, com en les anteriors feines, fem clic al botó “Crear”, escollint, aquests cop, l’opció “Formulario”. Ens apareixerà la següent pantalla: 



Un cop arribats a aquest punt, haurem de realitzar una pregunta i decidir quin tipus de resposta volem rebre: resposta en forma de paràgraf, resposta de tipus test... podent triar entre una sèrie d’opcions que trobem al desplegar l’opció.
Un cop tinguem plantejada la pregunta i escollit el tipus de resposta, cliquem al botó “OK” i, desprès, a la part superior dreta de la pantalla, sobre el botó “Full de càlcul”. Serem enviats directament a una pàgina d’Excel. 




Un cop dins d’aquest full de càlcul, podrem modificar el formulari (anant a l’apartat de formulari) i, si decidim no realitzar cap canvi, només haurem de compartir el formulari i publicar-ho, esperant respostes ràpides.
Si heu seguit tots aquests passos, així és com us hauria de quedar el formulari:
Aquí acaba la meva explicació sobre la tasca dins l’aula. Moltes gràcies per haver estat una estona llegint el meu blog i espero haver estat de gran ajuda!

dimarts, 25 de setembre del 2012

Com pujar videos al blog?


Com vaig comentar a la primera entrada d’aquest blog, la meva finalitat amb la creació d’aquest és compartir tota allò que vaig aprenent a través de l’assistència a classe o mitjançant la meva pròpia recerca.
Quan en Jordi (els nostre professor) ens va demanar que pengéssim un vídeo al blog no em va semblar una tasca complicada, però, a l’hora de la veritat, m’he adonat de les mancances que pateixo per a realitzar aquesta “senzilla” tasca.
Com podreu observar, finalment, he pogut penjar-ho (mitjançant la consulta d’un tutorial), i per aquesta raó, vull compartir la informació que m’ha facilitat la feina. A partir d’imatges, espero facilitar-vos la tasca també a vosaltres. 

PAS 1: 



Quan tingueu el vídeo a la pagina haureu  de clicar a “embedir” (subratllat a la imatge) . Apareixerà un codi, que és el que necessitareu per a penjar el vídeo. La web no us deixarà copiar-ho amb el botó dret del ratolí, però us dona l’opció de clicar a “copiar”.  

PAS 2:

Obriu el Blog i creeu una nova entrada.

Haureu de clicar el botó “HTML”, que us dirigirà a una nova pàgina molt semblant a la d’una nova entrada. Un cop us torbeu a la nova pàgina, haureu de prémer al teclat “Ctrl + V” per tal d’enganxar el codi del vídeo que abans heu copiat.


PAS 3:

Quan ja tingueu el codi del vídeo escrit en l’apartar HTML, torneu a clicar “redactar” i podreu redactar el text  que vulgueu referint-vos al vídeo. No tingueu por, el codi no es perdrà. Quan acabeu el escrit, publiqueu la nova entrada i, quan visualitzeu el Blog, hi trobareu el vídeo amb l’escrit al respecte.

Espero haver estat d’ajuda.
Ens veiem aviat amb mes informació.

PD:  La idea de l’estructura de com explicar-ho, l’he tret d’un altre Blog que he trobat fent la recerca. Us penjo aquí l’enllaç per a si voleu fer-hi una ullada a l’altre Blog i complementar la informació que he penjat.

Victor.






Edu 3.cat


edu3.catÉs una web dirigida directament als estudiants en busca de respostes, estructurada a partir dels temes que s’hi tracten, que coincideixen amb les assignatures que s’imparteixen durant tota la Primària i la Secundària: Ciències Naturals, Socials, Educació Artística, Educació Física, Llengües i literatura, Matemàtiques, Tecnologia  i Tutoria.
Dins d’aquests grans blocs, trobem diferents apartats més acotats dins la matèria, que faciliten una recerca molt més clara, ràpida i directa.
Pot passar que no tinguem la certesa sobre en quin apartat podem trobar  la informació que necessitem. En aquests casos, acudirem a l’apartat “recerca”, que ens durà (mitjançant la introducció d’un terme o paraula) al bloc temàtic adequat.

Aquí us deixo el enllaç: http://www.edu3.cat/

Què són les webquest?



A continuació, us penjo un vídeo sobre l'escola CEIP Gras i Soler d'Esplugues del Llobregat, treballant una webquest de les constel·lacions.

Edu3.cat


Què és una webquest?


La webquest és una nova forma d’ensenyament i aprenentatge que consisteix en el següent: El professor planteja un tema als alumnes i aquests hauran de buscar informació al respecte fent servir Internet.  
Llavors, estem parlant d’un sistema que demana als alumnes:
  •         Analitzar la informació que trobin
  •         Sintetitzar totes les respostes que han trobat
  •         Comprendre tota la informació prèviament trobada i sintetitzada
  •        Transformar  la informació cercada en una opinió personal, mitjançant la creació d’una síntesi pròpia i la valoració del treball (ja sigui en grup o individualment)

Per tant, és un tipus de treball molt més complet que altres tipus de sistema d’ensenyament i aprenentatge. Per què? Perquè no proporciona a l’alumne un suport clar (com podria ser una explicació del professor o un llibre), sinó que li demana que busqui a l’amplíssim món d’Internet totes les respostes sobre el tema i, a més, seleccioni aquella que considerin correcta.
Considero que és el que podríem denominar “un tipus de treball del S. XXI” ja que, no fa gaire, era impensable que una escola pogués tenir un suport tecnològic tant gran com es necessita per a poder dur a terme una webquest.

diumenge, 23 de setembre del 2012

Aquí comença tot

Hola a tots! 

Em dic Victor i tinc 22 anys. Aquest any, després d'haver cursat el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Educació Infantil, m'he decidit a donar un pas més en la meva formació com a educador i he començat el Grau d'Educació Infantil a l'Universitat Blanquerna. 

Un cop fetes les presentacions, m'agradaria reflexionar sobre el títol del meu blog. Com tots sabem, després de la presentació de l'assignatura, es va obrir un fòrum al Blink on cadascú havia de respondre la pregunta: QUÈ NO SÉ. Aquesta qüestió em va dur a pensar en totes les coses que em queden per aprendre, ja siguin totalment noves o afegits a aquelles que ja conec.

Precisament per això, començo aquest blog amb il·lusió i dues finalitats: aprendre i compartir els coneixements adquirits a GTIC, ja provinguin de les explicacions de classe, com de la meva pròpia recerca. 

Espero que aquest blog em permeti aprendre moltes coses i, alhora, em permeti ajudar a gent que es trobi perduda en el món de les GTIC. 

Sigueu benvinguts i benvingudes!